• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Jack & Jones lanceert nieuw retailconcept

Jack & Jones lanceert nieuw retailconcept

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Jack & Jones heeft de eerste ‘Warehouse’ winkel geopend. De winkel in Neumünster heeft de primeur; het nieuwe retailconcept van Jack & Jones is daar te zien. Het concept is onderdeel van de groeistrategie van het Bestseller-merk, aldus het persbericht.

De ‘Jack & Jones Warehouse’ winkels moeten in de komende drie jaar op 40 plekken komen. Deze winkels zullen alle veertig nieuw zijn. “Als onderdeel van onze groeistrategie, lanceren we nu een nieuw retail initiatief: ‘Jack & Jones Warehouse’, aldus merkdirecteur Peter Kristiansen van Jack & Jones in het persbericht. “De nieuwe warehouse winkels zijn een nieuwe interpretatie van het standaard outlet concept en daagt dit concept uit zonder een compromis te sluiten op het gebied van de kortingen die je verwacht bij een klassieke outlet.”

In de ‘pakhuizen’ verkoopt Jack & Jones geen oud voorraad uit vorige collecties, zoals bij traditionele outlets wel zo is. Het merk zal wel nog steeds tegen kortingen van minimaal dertig procent items verkopen. “We houden de kosten laag op andere punten zodat we een lage prijs kunnen verzekeren in onze warehouse winkels. Om deze lage prijzen te garanderen hebben we een separaat inkoopteam samengesteld die het sourcen voor het nieuwe retailconcept zullen afhandelen. Daarom kunnen we een gehele collectie bieden,” aldus Kristiansen.

Kijken: dit is het nieuwe outlet retailconcept van Jack & Jones

De inrichting van de nieuwe winkels is gebaseerd op de functionaliteit en logistiek van een echt pakhuis. Het retailconcept is dan ook zo ontworpen dat het zo makkelijk mogelijk winkelt. Elke productcategorie heeft een eigen toegewezen gebied waardoor het makkelijk is voor klanten om in de winkel te navigeren. “We hebben inspiratie gehaald uit het gemak van online shoppen in combinatie met de associates van een echt pakhuis. Als klant navigeer je vaak door een webwinkel met één doel in het achterhoofd. Je hebt een nieuw t-shirt nodig. Dan filter je en kies je uit de producten op de pagina. Hetzelfde principe is toegepast in dit retailconcept. Gemakkelijke navigatie staat gelijk aan gemakkelijk winkelen en dat is wat we klanten willen bieden in het Jack & Jones warehouse,” aldus Kristiansen.

Beeld: Jack & Jones

Bestseller
Jack&Jones
Outlet
Retailconcept
Winkelstraat