• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Jason Wu, Prabal Gurung en Derek Lam ontwerpen exclusieve collecties voor Rent the Runway

Jason Wu, Prabal Gurung en Derek Lam ontwerpen exclusieve collecties voor Rent the Runway

Door Caitlyn Terra

18 jan. 2019

Designerkleding huren of lenen is geen nieuw verschijnsel. Het is alleen wel opmerkelijk dat ontwerpers speciaal voor deze verhuurdiensten een collectie gaan ontwerpen. Jason Wu, Prabal Gurung en Derek Lam gaan exclusief voor Rent the Runway kleding ontwerpen, zo meldt Business of Fashion.

Elk van de lijnen zal tussen de 10 en 15 items bevatten. De ontwerpers maken gebruik van feedback van klanten van Rent The Runway op gebied van fit en voorkeuren bij elk kledingstuk. Data heeft eerder al aangetoond dat klanten van Rent The Runway kleur liever hebben dan zwart-wit en dat ze vaak voor een midi-lengte gaan in plaats van maxi of mini bij jurken en rokken.

Niet elk item in de ‘Designer Collective’ zal helemaal origineel zijn, zo meldt BoF. In de collectie van Prabal Gurung zitten bijvoorbeeld stukken die gebaseerd zijn op bestaande patronen uit de hoofdlijn van het merk, maar die zijn aangepast naar speciale kleuren en prints.

Bij Rent The Runway kunnen consumenten een kledingstuk huren in plaats van kopen. Elke keer als zij een item retourneren vullen ze een korte vragenlijst in die laat zien hoe vaak ze het item hebben gedragen, hoe de pasvorm was en voor welke gelegenheid het item is gedragen.

Derek Lam
Jason Wu
PRABAL GURUNG
Rent The Runway