• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kalverstraat duurste Nederlandse winkelstraat, Hongkongse straat voert wereldtop aan

Kalverstraat duurste Nederlandse winkelstraat, Hongkongse straat voert wereldtop aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Causeway Bay in Hong Kong verslaat voor het eerst in vijf jaar de Upper 5th Avenue in New York in de top 10 van duurste winkelstraten wereldwijd. Dit blijkt uit onderzoek van vastgoedbureau Cushman & Wakefield. Op Causeway Bay betaalt men 24.606 euro per vierkante meter per jaar.

De Kalverstraat in Amsterdam blijft in Nederland de top 10 aanvoeren, met een top huurprijs van 2900 euro per vierkante meter per jaar. De huurprijs zorgt ervoor dat de straat op nummer 16 in de wereldtop belandt. De Kalverstraat wordt gevolgd door de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, De Grote Staat in Maastricht, de Lange Elisabethstraat in Utrecht, de Lijnbaan in Rotterdam, de Spuistraat in Den Haag, de Demer in Eindhoven en de Ketelstraat in Arnhem. De tophuurprijzen in deze straten zijn volgen Cushman & wakefield nagenoeg stabiel gebleven.

De wereldwijd top tien bestaat uit straten uit Hong Kong, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, frankrijk, Italië, Japan, Australië, Zuid-Korea, Zwitserland en Oostenrijk. De duurste Europese straat is New Bond Street in Londen met een huurprijs per vierkante meter per jaar van 16.071 euro.

“Doordat de fysieke en digitale wereld steeds meer met elkaar zijn verbonden, wordt er minder fysiek gewinkeld en neemt het aantal bezoekers in veel winkelgebieden af. We zien een duidelijke concentratiebeweging van consumenten naar winkelgebieden en winkelstraten die de juiste mix van brands en functies bieden. Winkelgebieden waar consumenten graag verblijven. In deze gebieden blijven de winkelhuurprijzen op een hoog niveau,” aldus Frank van der Sluys, Hoofd Onderzoek bij Cushman & Wakefield Nederland, in het onderzoek.

Cushman Wakefield
duurste winkelstraat
Huurprijzen
Winkelhuren
Winkelstraat