• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kamerleden kritisch op winkelketens die deuren openen tijdens lockdown

Kamerleden kritisch op winkelketens die deuren openen tijdens lockdown

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Gisteren werd al duidelijk dat bijvoorbeeld de Hema de deuren toch opende. Een deel van de omzet komt namelijk uit de verkoop van essentiële producten zoals eten en baby-producten. Kamerleden uiten kritiek op winkelketens die toch open gaan.

Update: op de website van de rijksoverheid zijn inmiddels de percentage weggehaald waaruit opgemaakt kan worden welke winkels geopend mogen blijven. Haagse bronnen melden aan de NOS dat de regels voor winkelketens aangescherpt gaan worden.

Op Twitter uiten diverse Kamerleden hun ongenoegen. Zowel PvdA-leider Lodewijk Asscher vraagt zich af of het eerlijk is dat grotere winkelketens hun deuren (gedeeltelijk) kunnen openen tegenover de kleine winkelier die dit niet kan. Ook SP-leider Lilian Marijnissen voegt zich hierbij.

Onder andere Hema, Action en Wibra mogen gedeeltelijk de deuren openen. De niet-essentiële producten zijn in de filialen afgedekt en kunnen bij de kassa’s ook niet gescand worden. Gisteren werd duidelijk dat winkels waarbij 30 procent van de omzet uit essentiële producten komt, toch open mogen tijdens de lockdown.

Image: Artem Beliaikin / Unsplash

Coronavirus
HEMA
Lockdown