Kijken: Claudia Sträter Share Your Clothes Pop-Up

Claudia Sträter verzamelt al meerdere jaren kledingstukken van het merk door middel van het Share Your Clothes concept. De kleding wordt uiteindelijk door verkocht of geschonken aan vrouwen in kansarme gebieden, de opbrengsten gaan naar de Claudia Sträter Foundation. Dankzij de Share Your Clothes Pop-up in Amsterdam is het concept voor het eerst losgekoppeld van de winkels.

Per week worden gemiddeld 260 kledingstukken verzameld, zo vertelt het merk tijdens het speciale persevenement ter ere van de pop-up. Binnen twee weken is 60 of 70 procent van de nieuwe kleding alweer verkocht. “Soms hebben we niet eens tijd om het kaartje er aan te hangen.”

Het concept van Share Your Clothes is simpel voor de klanten: ze leveren een kledingstuk in en het item wordt beoordeeld door de shopmanager. Per item krijgt de klant een saldo op de memberkaart. Is het niet meer geschikt voor doorverkoop omdat het vermaakt of beschadigd is, dan wordt de kleding mits er toestemming is gegeven, geschonken aan vrouwen in kansarme gebieden.

Bij Claudia Sträter wordt gedacht aan het openen van aparte Share Your Clothes winkels, als deze pop-up het goed blijft doen. Zo denkt het merk aan Utrecht, maar ook bijvoorbeeld aan Groningen. De Share Your Clothes pop-up is nu te vinden in de Amstelpassage onder het Centraal Station. Hier zit het merk sowieso nog tot en met augustus, maar het hoopt op verlenging. Daarvoor was Share Your Clothes gevestigd in de Claudia Sträter-winkel op het Rokin in Amsterdam.

Kijken: Claudia Sträter Share Your Clothes Pop-UpKijken: Claudia Sträter Share Your Clothes Pop-UpKijken: Claudia Sträter Share Your Clothes Pop-UpKijken: Claudia Sträter Share Your Clothes Pop-UpKijken: Claudia Sträter Share Your Clothes Pop-Up

Beeld: Claudia Sträter

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN