• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: Hermès verwerkt Nederlands tintje in nieuwe winkel

Kijken: Hermès verwerkt Nederlands tintje in nieuwe winkel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Hermès is verhuisd. Het Franse luxe modehuis heeft zijn intrek genomen in de Crystal Houses in de P.C. Hooftstraat, tegenover het oude pand van Hermès. Het merk heeft Nederlandse elementen in de winkel verwerkt als ode aan de relatie met de lokale clientèle.

Rechts voorin de winkel is een rode bakstenen muur te vinden, die verwijst naar de Amsterdamse architectuur, vertelt Florian Craen, uitvoerend vice president sales en distributie van Hermès, tegen FashionUnited. “De kleur oranje is belangrijk voor Nederland én voor Hermès.” Zo is het kenmerkende mozaïek-patroon in de winkel uitgevoerd in warme aardetinten. In de gehele winkel zijn aardetinten zoals roestbruin en steenrood terug te vinden geïnspireerd op de traditionele Amsterdamse bakstenen.

Hermès heeft twee verdiepingen en een mezzanine tot zijn beschikking in het nieuwe pand. Het merk had al langer het oog op de Crystal Houses. Het pand is groter en lichter dan het voormalige Hermès-pand in de straat. Het merk heeft gezorgd dat er meer ruimte en rustpunten zijn in de winkel zodat klanten een langere tijd in de vestiging kunnen spenderen. “De afgelopen jaren zijn winkels van transactie punten naar ervaringen gegaan en daar spelen we met deze nieuwe winkel op in,” aldus Craen.

Het Franse modehuis is al sinds 2006 aanwezig in Nederland met een fysieke winkel. Het merk vestigde zich toen ook al in de P.C. Hoofstraat. Daarnaast heeft een eigen corner in de Bijenkorf in Amsterdam.

Beelden door: Barbara Kieboom

crystal houses
Hermès
p.c.hooftstraat