• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: na grootscheepse verbouwing de Bijenkorf Utrecht klaar voor consument

Kijken: na grootscheepse verbouwing de Bijenkorf Utrecht klaar voor consument

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Retail

Een toename van winkeloppervlakte van 9.000 vierkante meter naar 15.000 meter en een uitbreiding van het assortiment damesmerken; de Bijenkorf Utrecht heeft zijn afdeling damesmode vernieuwd. Het Nederlandse warenhuis laat via een persbericht weten dat de opening van de afdeling de laatste is van een grootscheepse verbouwing op de locatie Utrecht die in 2014 is gestart.

“De afgelopen vier jaar hebben we intensief gebouwd aan de uitbreiding van ons warenhuis. De gehele gevel is vernieuwd en er zijn ruim honderd nieuwe merken geïntroduceerd waarmee we onze klanten echt willen verrassen en meedoen op internationaal topniveau. Het assortiment varieert van merken als Balenciaga tot Levi’s en we hebben een prachtig restaurant met uitzicht op Vredenburg,” aldus Joyce Verdijk, Storemanager van de Bijenkorf Utrecht, in het persbericht.

Zo’n dertig nieuwe merken zijn aan het damesmode assortiment toegevoegd. Dit zijn onder andere Acne studios, Ba&sh, Étoile Isabel Marant, Maje, Nikkie, Polo Ralph Lauren, Sandro en La Dress. Bij de Bijenkorf Utrecht vindt de consument nu merken variërend van middensegment tot premium merken. Waar men voorheen naar Amsterdam ging voor luxe-merken, zijn merken als Céline en Loewe nu ook verkrijgbaar bij de Bijenkorf Utrecht.

In september 2016 werd de eerste fase van de verbouwing ingeluid met de opening van een geheel nieuwe tweede etage, inclusief restaurant. In maart 2017 werd de herenafdeling van 4.000 vierkante meter in de kelder geopend. Daarna werd de parterre vernieuwd met onder andere het City Café, horloges & sieraden afdeling, lederwaren & accessoires. De cosmetica-afdeling werd bijna drie keer zo groot. In 2017 werd de afdeling lingerie op de eerste etage vernieuwd, in april 2018 volgde hier de afdeling damesschoenen.

Verbouwing de Bijenkorf Rotterdam

De volgende oplevering is de Bijenkorf Rotterdam. In het najaar van 2017 is de verbouwing van deze winkel van start gegaan. Nadat in november 2017 naar eigen zeggen de grootste cosmetica-afdeling van Nederland is geopend, wordt de rest van de parterre verbouwd. De Bijenkorf denkt dit in augustus af te ronden. Daarnaast wordt de eerste etage geheel vernieuwd. Het warenhuis mikt op het voorjaar 2019 als einddatum van de verbouwing.

Beeld: de Bijenkorf

De Bijenkorf
de Bijenkorf Utrecht
Scroll down to read more