• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: Nike opent House of Innovation in New York

Kijken: Nike opent House of Innovation in New York

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De naam van Nike’s nieuwe flagshipstore in New York geeft meteen een goed idee over de winkel: House of Innovation 000. De winkel moet een ruimte worden die laat zien ‘wat een flagship store kan doen voor de stad waar deze zich in bevindt’, aldus het persbericht. Het nieuwe concept speelt in op de lokale Nike-gemeenschap mede door middel van data.

Het nieuwe vlaggenschip telt zes verdiepingen en beslaat meer dan 6317 vierkante meter. Elke verdiepingen is gevuld met meerdere innovaties en ervaringen. Bijvoorbeeld de Nike Speed Shop, die een hele verdieping in beslag neemt. De speed shop baseert het aanbod op de verdieping op data die het verkrijgt uit het gedrag van de lokale consumenten op de website. Zoektermen maar ook koopgedrag. Op basis hiervan wordt de voorraad aangevuld zodat altijd de juiste producten beschikbaar zijn voor de lokale Nike-gemeenschap. Het is ook mogelijk voor NikePlus leden om een item te reserveren via hun telefoon en deze later op te halen uit een speciale locker wanneer het hen uitkomt.

Personalisering mag ook niet ontbreken in het House of Innovation 000. Niet alleen bevinden zich twee maker’s studio’s in het concept, ook een hele verdieping kan ‘gecustomized’ worden gebaseerd op het aanbod dat in de winkel verkrijgbaar is. De lay-out van de winkel kan worden aangepast, waardoor het volgens Nike een ‘customizable winkel’ wordt.

Een van de vele features in de winkel zijn de Shop the Look en de Nike Instant CheckOut. Met Shop the look kunnen consumenten een code scannen op een paspop in de winkel waardoor ze zien welke items deze draagt, of ze in de winkel beschikbaar zijn en deze laten brengen naar een paskamer. Als de items bevallen, kan een klant ervoor kiezen om gebruik te maken van Nike Instant Checkout in plaats van naar de kassa te lopen. Met de app worden de items gescand en betaald zonder in de rij te hoeven staan. Verschillende ‘checkout stations’ zijn te vinden in het House of Innovation 000 waar klanten hun items in een tas kunnen doen.

Beeld: Nike

house of innovation 000
Nike