• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: Straks gaat KaDeWe er zo uitzien

Kijken: Straks gaat KaDeWe er zo uitzien

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

OMA, het architectenbureau van de Nederlander Rem Koolhaas, heeft plannen bekendgemaakt voor de verbouwing van het bekende Berlijnse warenhuis Kaufhaus des Westens (KaDeWe). Meer lucht en ruimte zijn de hoofdbestanddelen van het nieuwe ontwerp. Ook stelt het architectenbureau voor om lichtschachten te plaatsen en een extra verdieping van staal en glas met uitzicht over de stad.

Warenhuis KaDeWe opende in 1907 de deuren en wordt vaak in een adem genoemd met Galleries Lafayette in Parijs, Selfridges in Londen en La Rinascente in Milaan, winkelpaleizen met een vooroorlogse grandeur. In juni vorig jaar kocht La Rinascente een meerderheidsbelang van 50,1 procent in de KaDeWe Group, dat drie warenhuizen omvat. De resterende 49,9 procent van de aandelen in het bedrijf is in handen van Signa, een Oostenrijkse vastgoedgroep, die ook eigenaar is van Karstadt.

Signa liet toen al weten samen met La Rinascente miljoenen te investeren in de KaDeWe Group met als doel marktleider van Europa te worden in de premium warenhuis sector en nieuwe vestigingen te openen in Wenen en Praag. De KaDeWe Group bestaat naast KaDeWe in Berlijn ook uit Alsterhaus in Hamburg en Oberpollinger in München.

Beelden: OMA (Office for Metropolitan Architecture)


KaDeWe
Rem Koolhaas