La Dress opent winkel op de Meent in Rotterdam

Het Nederlandse LaDress opent haar zesde brand boutique aan de Meent 52 in Rotterdam. Het Nederlandse premium modemerk strijkt neer in een winkelpand met een oppervlakte van ruim 75 vierkante meter.

De winkellocatie bood voorheen onderdak aan tassenwinkel Smaak Amsterdam. LaDress is in de transactie bijgestaan door The McDevitt company, een Amerikaanse full-servicemakelaar gericht op de retail met een vestiging in Amsterdam. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde de verhuurder, een particuliere belegger, bij de verhuur van deze winkel.

In de winkelstraat in Rotterdam vestigen zich vooral middensegmentmerken zoals Scotch & Soda en Supertrash. Het winkelgebied rondom de Meent is de afgelopen jaren uitgebreid richting de Pannekoekstraat en de Martkhal.

LaDress begon in 2006 met de online verkoop van een multifunctionele jurk die je in vier kleuren kon verkrijgen. Inmiddels is het bedrijf ook in toenemende mate offline actief. De eerste winkel werd in mei 2016 in de Negen Straatjes in Amsterdam geopend. Daarna volgden Den Haag, Maastricht, Antwerpen en nu ook Rotterdam. Dat is niet alles. Het plan is om binnen nu en drie jaar ook in Duitse en andere Europese (hoofd)steden winkels te openen. Hoewel het belangrijk is om ook offline een winkelervaring te kunnen bieden, komt de helft van de omzet nog altijd via de webshop binnen.

LaDress heeft ruim 80 medewerkers in dienst en groeit jaarlijks met 65 procent. Het modelabel bedient minstens 80.000 klanten en vooral de Europese markt. Zo’n 85 procent van de klanten is Nederlands. De rest komt uit Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Lees ook: LaDress richt pijlers op buitenland

Foto: La Dress Maastricht. Credit: Tomek Dersu Aaron.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN