• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Laatste V&D filiaal sluit in Hilversum

Laatste V&D filiaal sluit in Hilversum

Door Marije Bette

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het V&D filiaal in Hilversum sluit als laatste vestiging definitief zijn deuren op zaterdag 23 april. Na een tijdelijke heropening voor een laatste uitverkoop, is het volgende week echt einde verhaal voor de warenhuisketen.

Op 23 maart opende V&D haar 62 winkels voor een uitverkoop van haar laatste voorraden. Die verkoop ging zo hard, dat sommige vestigingen vorige week al dicht gingen. “De verkopen zijn harder gegaan dan van te voren verwacht”, zegt een woordvoerder tegen Nu.nl. “Daarom is een aantal filialen ook eerder gesloten dan gepland.”

Vanaf morgen staan consumenten bij 33 warenhuizen van V&D voor een dichte deur. De woordvoerder laat weten dat met name in de grote steden de filialen volgende week nog open zullen blijven voor koopjesjagers. In veel winkels is de voorraad al uitverkocht, maar mensen kunnen er nog wel terecht voor de verkoop van de inventaris en de winkelinrichting.

Meerdere partijen hebben inmiddels interesse getoond in de panden die V&D achterlaat. Zo betrekt retailconcept Tempory Lane van eind mei tot en met 30 juni het filiaal in Maastricht. Het doel van Temporary Lane is leegstaande panden in binnensteden nieuw leven in te blazen. Dat doet het door verschillende pop up-stores in het gebouw te openen. Daarnaast is verzekeraar ASR Vastgoed samen met Hudson’s Bay in gesprek over de huur van zes panden van V&D. Eerder werd al bekend dat sportwarenhuis Topshelf het pand in Arnhem wil betrekken. Daarnaast wordt er gepraat over twee panden in Haarlem en de V&D in Hoofddorp.

Op onderstaande interactieve kaart is te zien welke vestigingen van V&D gesloten zijn.


V&D