• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Loavies start met same day delivery: ‘Daar ben ik trots op’

Loavies start met same day delivery: ‘Daar ben ik trots op’

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Wehkamp heeft het al een tijdje op het wensenlijstje staan, maar modewebshop Loavies doet het gewoon: same day delivery. "Lang over nagedacht? Nee, eigenlijk niet," zegt Anna Meilink, één van de oprichters van de online winkel. "Als er innovatieve dingen mogelijk zijn, staan we te springen en omarmen we dat meteen."

Consumenten vroegen nog niet massaal naar same day delivery, vertelt Meilink. "Maar soms voelden we wel dat ze in paniek waren. Dan vroegen ze aan ons of het pakket er wel op tijd zou zijn, omdat ze een feestje hadden. We merkten dat veel vrouwen op het laatste moment bestellen, dus daar wilden we op in spelen."

Volgens de mode-ondernemer is een bestelling op de dag bezorgen dat de consument heeft besteld, vooral een extra service naar klanten. Een reden om in fysieke winkels te kopen is volgens Meilink dat consumenten hun kleding dan meteen hebben. "Dat kunnen we nu oplossen. En het is natuurlijk ook een manier om ons te onderscheiden van de vele fashionwebshops die er zijn. Wij zijn, voor zover ik weet, de eerste online modewinkel die zo snel levert in het hele land. Daar ben ik trots op. Dus ja, het is ook een marketingtool."

Nederlandse consumenten die voor half drie 's middags bestellen bij Loavies, kunnen ervoor kiezen om diezelfde avond hun pakketje in ontvangst te nemen. Tussen zes en tien uur 's avonds staat de postbode voor de deur. De supersnelle optie is wel duurder dan de reguliere bezorgmethode, namelijk 14,95 euro.

Mode net als pizza snel bezorgen bij consumenten

Online warenhuis Wehkamp.nl wil same day delivery al een paar jaar. Wanneer de webwinkel met de dienst gaat starten is onduidelijk. 9straatjesonline.com, de webshop van het Amsterdamse winkelgebied de Negen Straatjes, biedt consumenten wel de optie om hun bestelling dezelfde dag in ontvangst te nemen, maar enkel voor consumenten die in Amsterdam wonen.

Waarom bieden niet meer modewebshops same day delivery aan? "Goede vraag," lacht Meilink. "Misschien weten ze niet dat het mogelijk is. Wij hebben een goede fulfilment partner Active Ants, die alles uit handen neemt voor ons. Andere partijen zijn misschien niet zo innovatief."

Loavies: van zolderkamer naar wereldwijde verzending

Modewebshop Loavies - gericht op jonge meiden die hun eigen stijl aan het ontwikkelen zijn - bestaat 2,5 jaar. Anna Meilink richtte het bedrijf op samen met Ben Meilink en Jorn van Klooster. "Bij mijn ouders op de zolder."

Na drie maanden was de zolderkamer te klein en verhuisde Loavies naar een anti-kraakpand. Een half jaar na de oprichting gaven de jonge ondernemers - toen begin twintig - het distributieproces uit handen. Inmiddels werken tien mensen op het hoofdkantoor in Groningen en is de webshop ook actief in het buitenland: Duitsland en Oostenrijk. Daar gaat het volgens Meilink boven verwachting. "In Duitsland bestellen consumenten vaak bij grote webshops als Asos en Zalando, dus het was wel even spannend of ze ook bij een kleine webshop zoals de onze zouden shoppen."

Dit jaar wil Loavies verder groeien. Meilink: "Het plan is om aan het einde van dit jaar een Engelstalige website te hebben en wereldwijd te verzenden.Ook willen we dat onze omzet net als vorig jaar met 300 procent stijgt."

Loavies
Same Day Delivery