• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • M&S sluit winkels in vijf Balkanlanden

M&S sluit winkels in vijf Balkanlanden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Marks & Spencer heeft aangekondigd vanaf januari 2016 twaalf filialen in Kroatië, Slovenië, Bulgarije, Servië en Montenegro te sluiten. Daarmee heeft de Britse retailer geen winkels meer in deze landen. Dat meldt Retail-week.com.

De sluiting van de twaalf vestigingen, in grootte variërend van 3.000 tot 16.000 vierkante meter, treft 106 medewerkers. Hoewel Britse media speculeren dat het besluit is gerelateerd aan groeiende spanningen tussen West-Europa en Rusland, verklaart M&S dat de beslissing in lijn is met het plan de aanwezigheid van het merk te vergroten in meer succesvolle focusmarkten Tsjechië, Roemenië, Polen, Slowakije en Hongarije.

“We zijn druk bezig ons internationale portfolio geschikt te maken voor de toekomst van M&S. We blijven ons richten op de groei van onze succesvolle activiteiten in andere Oost-Europese landen. We erkennen de gevolgen voor onze medewerkers en klanten in de Balkan volledig,” vertelt een woordvoerder van M&S aan The Mail Online.

Als onderdeel van de internationale expansie verklaarde M&S CEO Mark Bolland 250 nieuwe winkels te willen openen vóór het einde van 2017. Vorige maand gaf M&S’s marketingsdirecteur Patrick Bousquet-Chavanne toe dat het driejarige doel door veranderende omstandigheden wereldwijd niet haalbaar was. Het bedrijf heeft afgelopen anderhalf jaar 34 nieuwe winkels geopend, waarvan de meest recente in Wanchai, Hong Kong.

Marks & Spencer