• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Maison Alaïa lanceert digitaal vlaggenschip

Maison Alaïa lanceert digitaal vlaggenschip

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Maison Alaïa heeft voor het eerst een eigen online winkel gelanceerd en verbreedt daarmee zijn digitale voetafdruk. Dat meldt WWD. Tot op heden had het luxe modehuis slechts twee fysieke winkels, een in Londen en een in Parijs. Het merk wordt tevens in diverse warenhuizen verkocht.

Het Franse luxe modehuis heeft met Maison-Alaia.com een splinternieuw digitaal vlaggenschip op de kaart gezet. Hiervoor ging het een samenwerkingscontract van vijf jaar aan met de Yoox Net-a-Porter groep. Beiden vormen onderdeel van moederbedrijf Compagnie Financière Richemont SA (Richemont). Vorig jaar was Net-a-Porter ook de eerste digitale retailer die het merk voerde. Maison Alaïa zal opereren binnen de Online Flagship Stores divisie van Yoox Net-a-Porter. Luxe merken als Balmain, Valentino en Moncler gingen het huis al voor.

Webwinkel voor Maison Alaïa

Volgens WWD is Maison Alaïa ‘een van de meest discrete merken in de modebranche’. Dat zou verklaren waarom het zo lang heeft geduurd voordat het huis de digitale stap waagde. Ook trad het Franse modehuis pas vorig jaar voor het eerst buiten de grens met de opening van zijn eerste buitenlandse boetiek in Londen.

Maison Alaïa zal met deze digitale winkel klanten kunnen bereiken in meer dan 100 mondiale markten. Daarnaast biedt het ook een Edition collectie, exclusief voor de digitale markt. De Edition collectie grijpt terug naar het verleden van het huis, met stukken die precies zo zijn gemaakt als wijlen oprichter, Azzedine Alaïa, ze vroeger maakte.

Compagnie Financière Richemont SA
MAISON ALAÏA
Richemont
Yoox Net a porter