• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • McGregor gaat pakken op maat maken

McGregor gaat pakken op maat maken

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Komend voorjaar lanceert McGregor een nieuwe service: Personal Tailoring. De service wordt uitgerold bij negen winkels: Laren, Bussum, Amsterdam, Amsterdam Gelderlandplein, Den Bosch, Den Haag, Maastricht, Zoetermeer en Zwolle.

Consumenten die gebruik maken van de service, hebben eerst een persoonlijk intakegesprek in de winkel met de tailor. Dan worden alle wensen en eisen besproken en worden de maten opgenomen. Pakken kunnen geheel naar eigen wens worden samengesteld, van stoffen tot knopen en de voering. Het productieproces van een op maat gemaakt colbert of pak zal vervolgens maximaal vier weken in beslag nemen.

In februari liet het merk al weten een nieuw internationaal concept uit te rollen in de winkels, dat in teken staat van de heritage van de New Yorkse lifestyle. Het winkelconcept moet de winkel ‘een eigentijdse en internationale uitstraling met een sportief en comfortabel gevoel geven dat McGregor karakteriseert’.

Het merk McGregor werd opgericht in 1921 door de Schotse emigrant David Doniger in New York. Doniger was een nazaat van de Schotse McGregor Clan en gebruikte de patronen van de Schotse tartans voor zijn caps. Het concept sloeg aan en werd steeds verder uitgebreid. In de jaren vijftig en zestig groeide het merk uit tot een marktleider in de Amerikaanse sportmodemarkt. In 1993 werd de McGregor Fashion Group opgericht toen het merk de Europese distributierechten verwierf. Vier jaar later werden de eigendomsrechten van het merk gekocht, met uitzondering van Azië. Inmiddels heeft McGregor meer dan 1.300 medewerkers in Europa. De merken zijn te koop in meer dan 2.000 multibrand winkels, 300 shop-in-shops gevestigd in Europese warenhuizen en in meer dan 150 eigen winkels. De McGregor Fashion Group genereert een jaaromzet van ongeveer 235 miljoen euro.

McGregor