• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • McGregor-winkel aan P.C. Hooftstraat alsnog dicht

McGregor-winkel aan P.C. Hooftstraat alsnog dicht

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het leek er tot voor kort nog op dat Doniger Fashion Group, het nieuwe moederbedrijf van McGregor en Gaastra, vijf flagshipstores van beide merken mocht behouden na de doorstart. Nu is echter een tweede vordering voor indeplaatsstelling van een flagshipstore afgekeurd, waardoor de McGregor-winkel aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam alsnog de deuren moest sluiten. Dat meldt Retailtrends.

Met de sluiting beschikt Doniger Fashion Group over nog maar een van de vijf beoogde flagshipstores, die eigenlijk “van essentieel belang voor de voortzetting van de activiteiten” werden bestempeld. De Gaastra winkel aan de Van Baerlestraat in de hoofdstad moest eerder al plaatsmaken voor een winkel van Omoda. Zowel in Laren als in Den Haag voegde het bedrijf de heren- en damesmodefilialen samen tot één winkel. Alleen de McGregor-vestiging aan de Brugstraat in Maastricht is gebleven zoals de groep voor ogen had.

Over de huurovereenkomst voor twee van de vijf panden werd afgelopen december al geen overeenstemming bereikt. Na een procedure bij de kantonrechter werd het verzoek om een indeplaatsstelling van de twee winkels alsnog afgewezen. Met de verhuurders van zeventig andere locaties bereikte Doniger Fashion Group zelf een akkoord. In Nederland zijn na de doorstart vijftien filialen gesloten, in België moeten tien winkels op de schop.

De curatoren verwachten in de tweede helft van dit jaar de resultaten van het oorzakenonderzoek, dat middels enquêtes en interviews is gedaan, vrij te kunnen geven.

Beeld: McGregor Fashion Facebook

Doniger Fashion Group
McGregor