• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Meeste loonsteun van vierde kwartaal naar horeca en detailhandel

Meeste loonsteun van vierde kwartaal naar horeca en detailhandel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De horeca en detailhandel zijn goed voor 60 procent van de toegekende aanvragen voor de NOW-regeling voor het vierde kwartaal, zo meldt het UWV in een persbericht. Er werden al 34.000 aanvragen voor de loonsteun voor het vierde kwartaal toegekend, waarvan 8500 van werkgevers in de detailhandel.

UWV publiceerde deze cijfers in een factsheet die de toegekende aanvragen opsomt tot en met 25 februari. Het loket voor de aanvraag van de loonsteun werd op 15 februari geopend en aanvragen kunnen nog tot en met 14 maart ingediend worden. Bedrijven kunnen loonsteun aanvragen bij een minimale omzetverlies van 20 procent. Uit de cijfers van het UWV blijkt echter dat de detailhandelaren die een aanvraag deden, gemiddeld 75 procent omzetverlies ervaren. De loonsteun in de detailhandel heeft betrekking op bijna 80.000 medewerkers.

Bij de NOW 3.0 waren de horeca en detailhandel ook al goed voor de helft van alle aanvragen. Voor die periode maakten 18.621 bedrijven in de detailhandel aanspraak op de regeling voor loonsteun.

Image: Krisztina Papp / Unsplash

Coronavirus
Lockdown
loonsteun
NOW