• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Miljoeneninvestering Rotterdam voor ‘meest vernieuwende binnenstad’

Miljoeneninvestering Rotterdam voor ‘meest vernieuwende binnenstad’

Door Caitlyn Terra

31 okt. 2018

Retail

Als het aan Urban Department Store Rotterdam ligt, krijgt Rotterdam de ‘meest vernieuwende binnenstad van de Benelux. Dit maakt het collectief van ondernemers en eigenaren bekend op de website van de organisatie. De investering moet 15 procent meer bestedingen en bezoekers opleveren naast 20 procent hogere waardering.

“De hechtere samenwerking willen de eigenaren en winkeliers de leefbaarheid en veiligheid, de ruimtelijke kwaliteit en de economische ontwikkeling in dit gebied verder bevorderen,” aldus de site. De investering moet met een bijdrage van alle eigenaren en winkeliers in het gebied gerealiseerd worden. Er zal een heffing komen voor alle ondernemers en eigenaren in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) als er genoeg draagvlak blijkt. De heffing zal via de gemeentebelastingen gaan die vervolgens als subsidie aan de BIZ-stichting wordt overgemaakt, zo is in het plan te lezen. Tegen het Algemeen Dagblad meldt voorzitter van UDSR Rob Vester dat gehoopt wordt op een jaarlijkse investering van 1,2 miljoen euro.

De stemming over het plan onder de eigenaren en ondernemers zal in November plaatsvinden. Het gaat hier om 65 eigenaren en 300 winkeliers. In het plan is een aanpak voor elk individueel gebied in de binnenstad van Rotterdam te vinden. Denk bijvoorbeeld aan servicepunten op de Lijnbaan en meer verlichting op de Kruiskade.

Beeld: FashionUnited

bedrijfs investerings zone
biz
Rotterdam
urban department store rotterdam
usdr