• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Miller & Monroe gaat 40 tot 60 winkels sluiten in Duitsland

Miller & Monroe gaat 40 tot 60 winkels sluiten in Duitsland

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De reorganisatie van Miller & Monroe in Duitsland heeft gevolgen voor het aantal winkels in het land, zo laat CEO Lex Hes weten in een interview met FashionUnited.

Hes werd geadviseerd door de bewindvoerder die werd aangesteld na de uitstel van betaling van Vidrea Deutschland GmbH de slechte winkels af te stoten en verder te gaan met de goede winkels. In de praktijk houdt het in dat naar verwachting 40 tot 60 winkel gesloten worden.

Begin maart werd bekend dat Vidrea Deutschland GmbH uitstel van betaling heeft aangevraagd. Herstructurering specialist Jochen Sedlitz is aangesteld voor de procedure van het uitstel van betaling. Destijds meldde Hes al dat de procedure is veroorzaakt door financiële toezeggingen die Sempione Fashion AG (de verkoper van de Duitse Charles Vögele winkels) heeft gedaan. “De economische situatie van het voormalige Charles Vögele GmbH was significant erger dan getoond tijdens de overname door Victory & Dreams Holding.” Hes gaat verder in op deze omstandigheden in het interview met FashionUnited dat gisteren is gepubliceerd.

Beeld: Miller & Monroe

lex hes
Miller & Monroe