MLY start met op maat gemaakte kleding

Een designerjurk op maat gemaakt: volgens Emily Hermans is het gek dat dit vaak alleen is weggelegd voor beroemdheden. De Eindhovense modeontwerper Emily Hermans is daarom gestart met de MLY Fashion Service: “Een uniek kledingstuk, op maat gemaakt, voor de prijs van de betere prêt-a-porter”, belooft de oprichter van het Nederlandse modemerk MLY in het persbericht over de nieuwe service.

In het persbericht vertelt Hermans hoe de MLY Fashion Service werkt: “We geven eerst persoonlijk modeadvies. Wat is jouw stijl? In welke kleuren kom je het beste tot je recht? Voor welke gelegenheden wil je de outfit dragen? Vervolgens bespreken we de mogelijkheden voor maatwerk. Een langere mouw, een ander dessin, of bijvoorbeeld een V-hals in plaats van een ronde hals. Ook nemen we alle maten van de klant op. Want voor elk kledingstuk maken we gebruik van unieke patroondelen.” Klanten die gebruik willen maken van de Fashion Service kunnen hiervoor terecht bij de MLY-winkel op Strijp-S in Eindhoven.

Hermans staat erom bekend voor haar merk MLY rekening te houden met een breder publiek, ze maakt haar kleding voor jong en oud, van small tot aan grotere maten. Ze gaf in een eerder interview met FashionUnited al aan dat zij zich wil ‘focussen op de eindconsument en waar zij behoefte aan heeft. Zo kan ik kleding op maat maken en daarmee overproducties voorkomen.’

Emily Hermans voert al sinds het ontstaan in 2004 een maatschappelijk verantwoord modemerk. Vrijwel alle kleding van MLY wordt lokaal geproduceerd en materialen worden naar eigen zeggen gemaakt van hoogwaardige materialen die meerdere seizoenen meegaan. Een dienst als de MLY Fashion Service zorgt ervoor dat kleding alleen wordt geproduceerd als die ook daadwerkelijk verkocht wordt. Hierdoor draagt het concept bij aan het terugdringen van kledingverspilling.

Beeld: MLY

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN