• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mogelijk sluiting niet-essentiële winkels in België, ondernemersbranche laat zich horen

Mogelijk sluiting niet-essentiële winkels in België, ondernemersbranche laat zich horen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Overlegcomité komt vrijdagmiddag bijeen om strengere maatregelen te bespreken. Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, maakt zich hard voor de ondernemers, want de sluiting van niet-essentiële winkels ligt op de loer.

UNIZO maakt zich hard voor de ondernemer. “Grijp precies in waar het probleem zich stelt en laat onze ondernemers dus buiten schot”, luidt het persbericht.

Een week geleden leek het nog de goede kant op te gaan met de besmettingscijfers, maar dit lijkt een ommekeer gemaakt te hebben. Het Overlegcomité zal nu eerder aan strengere maatregelen denken, zoals het sluiten van niet-essentiële winkels op drukke plekken. Na de bijeenkomst volgt er een persconferentie door premier, Alexander De Croo, en minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke.

Danny van Assche doet een oproep aan het Overlegcomité: “Kom straks niet af met maatregelen die de ketting van onze ondernemers finaal doen breken. Wellicht ligt een deel van de oplossing bij het gebruik van meer sneltesten op de werkvloer. Maar ze ligt vooral in het collectief toepassen van alle basisregels en protocols. En, het allerbelangrijkste, het versneld optrekken van de inentingen.”

Naast het sluiten van niet-essentiële winkels, ligt volledig online onderwijs, strengere regels rondom het dragen van een mondkapje, een strengere avondklok en een mogelijke streep door activiteiten voor kinderen en tieners in de paasvakantie op tafel, luidt een bericht van De Morgen.

Image: Sara Kurfess / Unsplash

Coronavirus
niet-essentiele winkels
UNIZO