• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mogelijk versoepelingen op 19 mei, kabinet neemt twee dagen van tevoren besluit

Mogelijk versoepelingen op 19 mei, kabinet neemt twee dagen van tevoren besluit

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het kabinet overweegt vanaf 19 mei verdere versoepelingen door te voeren. Het definitieve besluit hierover wordt twee dagen van tevoren genomen. Dat zullen premier Rutte en minister De Jonge waarschijnlijk vertellen tijdens de persconferentie morgenavond, zo zeggen ingewijden tegenover de NOS.

Het gaat om de tweede stap van het openingsplan. Daaronder vallen versoepelingen voor doorstroomlocaties in de buitenlucht, zoals dierentuinen en pretparken, voor binnenzwembaden en sportscholen, en ook voor buiten sporten en kunst- en cultuurbeoefening. Deze versoepelingen stonden oorspronkelijk voor 12 mei gepland, maar werden bij voorbaat uitgesteld omdat het aantal ziekenhuisopnames te hoog bleef.

Daarnaast is het kabinet ook van plan om de toegestane openingstijden voor terrassen te verruimen. Momenteel mogen terrassen open zijn van 12.00 tot 18.00. Het kabinet wil dat uitbreiden naar 07.00 tot 20.00. Of deze versoepelingen ook tot 19 mei moeten wachten, is nog onduidelijk.

Dit artikel is na publicatie aangepast naar aanleiding van een wijziging in de berichtgeving van de NOS. Daarin stond aanvankelijk aangegeven dat de versoepelingen mogelijk op 18 mei zouden ingaan. Deze datum werd later gewijzigd naar 19 mei.

Foto: Anastasiia Chepinska via Unsplash

Coronavirus
Lockdown
versoepelingen