• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mud Jeans opent eerste fysieke lease-shop

Mud Jeans opent eerste fysieke lease-shop

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Nederlandse duurzame jeansmerk Mud Jeans opent woensdag 27 november haar eerste fysieke leasewinkel in Laren. Dat vermeldt Mud Jeans in een nieuwsbrief. In de winkel zijn alle spijkerbroeken van Mud Jeans te vinden, in alle beschikbare kleuren en maten. Ook zijn er vintage jeans te verkrijgen en is er een display die laat zien hoe het recyclen van spijkerbroeken in zijn werk gaat.

Tot dusver was het leasen van een paar Mud Jeans alleen mogelijk via de website van het merk. Volgens Petra Wentholt, verantwoordelijk voor sales bij Mud Jeans, was er echter reden genoeg om ook een fysieke winkel te openen. “Sommige klanten gaven aan het toch wel fijn te vinden om de broeken te kunnen passen en het materiaal te kunnen voelen alvorens een broek te leasen," verklaart Wentholt aan FashionUnited. “We wilden hen die mogelijkheid graag geven.” Klanten kunnen de spijkerbroeken van Mud Jeans in de winkel passen en bestellen, en krijgen de broek dan thuisgestuurd.

De leasewinkel is gesitueerd in een ruimte van De Groene Afslag, een duurzame ontmoetingsplek aan de Amersfoortseweg in Laren. De kantoren van Mud Jeans bevinden zich in hetzelfde gebouw. Wentholt: “Dat geeft ons ook de mogelijkheid om de klanten te ontmoeten.”

Mud Jeans is een van de weinige kledingmerken die een leasesysteem hanteert. Volgens dit systeem betalen klanten een starttarief en vervolgens een maandelijks tarief om een spijkerbroek te kunnen leasen. Na de vaste leaseperiode van een jaar kan de klant ervoor kiezen om de spijkerbroek te houden, of deze bij Mud Jeans in te ruilen voor een andere. De ingeruilde broek kan dan opnieuw worden geleased onder de noemer vintage. Broeken in slechtere staat worden door het merk gerecycled. Daarnaast biedt Mud Jeans de mogelijkheid om bij hen geleaste broeken kosteloos te laten repareren. Door dit circulaire systeem van hergebruik, recycling en reparatie worden het verbruik van water en de CO2-uitstoot die samengaan met de reguliere productie van spijkerbroeken geminimaliseerd.

Geschreven door Nora Veerman

Foto: via Mud Jeans

lease
MUD Jeans