• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nederlandse retailactiviteiten Friday en Superstar worden gestaakt

Nederlandse retailactiviteiten Friday en Superstar worden gestaakt

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Winkelketen Friday stopt op de Nederlandse markt. Het is niet gelukt om de retailactiviteiten succesvol te maken. Ook de Superstar outlets worden gesloten. Dat laat het Belgische merk in een persbericht weten.

Friday, dat een spin-off is van het Belgische CKS, zal als merk verder gaan en onderdeel worden van de CKS-winkels. Een deel van de Friday-vestigingen zullen omgebouwd worden tot CKS-winkels. In België heeft CKS meer dan 40 verkooppunten.

“Hoewel het merk Friday een duidelijk publiek aanspreekt – Friday blijft als merknaam bestaan, met succesvolle collecties in Nederland, België, Spanje en Frankrijk - is de lancering met een eigen formule in Nederland niet makkelijk geweest,” laat CKS in een persbericht weten. “Enerzijds zaten de marktomstandigheden in het bewogen retailjaar 2016 niet mee, anderzijds moet erkend worden dat er een mismatch is tussen het eerder introverte merk en vaak te commerciële ligging van de ex-Superstar panden.”

Friday heeft winkels in Amsterdam, Haarlem, Hoorn, Alkmaar, Amersfoort, Groningen, Roermond, Rotterdam, Sittard, Zwolle, Apeldoorn en Maastricht. Het is niet bekend wat er met de medewerkers van de Friday-winkels gaat gebeuren. Ook is niet duidelijk wanneer de panden zullen sluiten en welke zullen worden omgebouwd.

Friday gaat op in CKS; Superstar outlets stoppen definitief

Friday is een spin-off van CKS en werd na een succesvolle introductie in België begin dit jaar als eigen retailformule geïntroduceerd in Nederland. Het retailconcept was twee seizoenen lang verkrijgbaar via winkels waar voorheen Superstar werd verkocht. Recentelijk werden er nog drie nieuwe stylingservices gelanceerd, social media en de winkels.

In 2014 werd Superstar samen met Steps verkocht aan FNG Group. Het Belgische FNG splitte Superstar op in twee formules: Friday en het hergelanceerde Promiss. Friday, het jongere zusje van CKS, was recentelijk gelanceerd in België en werd ook in Nederland gelanceerd. Het label viel in de medium hogere prijsklasse.

Beeld: Facebook Friday

CKS
Friday
Superstar