• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nelson introduceert recyclebox voor schoenen in alle Nelson-winkels

Nelson introduceert recyclebox voor schoenen in alle Nelson-winkels

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De recyclebox voor schoenen Nelson. Beeld: Nelson Schoenen

Schoenenretailer Nelson lanceerde vorige week een inzamelproject waarbij de consument oude schoenen kan inleveren die vervolgens gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen. Dat meldt het schoenenretailer in een persbericht.

Nelson werkt daarvoor samen met FastFeedGrinded- een schoenen recycler. Samen ontwikkelden de twee een recyclebox waar consumenten afgedankte schoenen in kunnen dumpen. Met het initiatief wil Nelson het inzamelen van schoenen ‘normaal’ maken. “Oude, gedragen schoenen die uiteindelijk op een afvalberg belanden moet tot het verleden gaan horen”, aldus Laura van Dam, Marketing Manager van Nelson Schoenen, in het persbericht.

De recycleboxen staan in alle 110 Nelson-winkels in Nederland. De boxen worden wekelijks opgehaald en verwerkt bij FastFeedGrinded.

Nelson verkoop dames-, heren-, en kinderschoenen van diverse merken. De schoenenretailer telt 110 Nelson-winkels. In veertien premium-winkels wordt de collectie aangevuld met merken uit het hoger segment, zoals Tommy Hilfiger, Hugo Boss en Steve Madden. Nelson heeft een webshop, maar verkoopt haar collectie ook via online warenhuizen, zoals Zalando, Wehkamp en kleertjes.com.

Duurzaamheid
Nelson
Nelson Schoenen