• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nike werkt samen met Patta

Nike werkt samen met Patta

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Sportmerk Nike werkt samen met Amsterdams label Patta voor een pop-up store. In de tijdelijke winkel zal het schoenenmerk de verjaardag van het Air Max-model vieren met speciale lanceringen.

Van 8 tot en met 26 maart opent de winkel genaamd ‘On Air’ op Zeedijk 22 en is een van de locaties waar Nike exclusieve sneakers lanceert uit de Air Max Day collectie. De lancering van het Air Max 1 Anniversary-model vindt plaats op de openingsdag. De schoen is dan verkrijgbaar volgens het originele ontwerp in twee van de drie kleurencombinaties die het had in 1987. Air Max 1 Master, waarvan drie van de 11 ontwerpen Nederlands zijn, volgt al snel en de pop-up store sluit af met de lancering van VaporMax.

Air Max Day wordt gevierd op 26 maart en staat in het teken van de iconische schoen van Nike. Dit jaar is het de dertigste verjaardag van het schoeisel. Dit was het eerste model met zichtbare luchtdemping en deze “lucht” werd ontworpen door ruimtevaartingenieur Marion Frank Rudy. Door de demping gaat de zool langer mee. Na de bekende spot met sporter Michael Jordan werden de sneakers pas echt een begrip.

Beeld: Patta Amsterdam Facebook

Nike
Patta