• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nudie Jeans opent eerst Nederlandse winkel

Nudie Jeans opent eerst Nederlandse winkel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Volgende week opent Nudie Jeans haar deuren van de eerste Nederlandse winkel. Het Zweedse denimmerk vestigt zich aan Hartenstraat 2 in Amsterdam.

“Holland was de eerste grote exportmarkt voor Nudie Jeans Co. wat het extra bijzonder voor ons maakt, dat we juist hier in Amsterdam een shop openen,” aldus CEO Joakim Levin in een persbericht. “Amsterdam is natuurlijk Europa’s denim hoofdstad, dus het is fantastisch voor ons dat we hier onze gehele collectie onder een dak kunnen presenteren.”

Nudie Jeans heeft een pand van 125 vierkante meter tot haar beschikking. In het pand zijn niet alleen de laatste collecties van het merk te vinden maar ook een denim repair shop en de tweedehandscollectie van het merk. “ Nudie Jeans was al langer op zoek naar een geschikt pand in onze hoofdstad, maar voelde niets voor een grote winkelstraat,” aldus het merk.

Nudie Jeans staat bekend om duurzaamheid en transparantie. Zo worden de jeans gemaakt van 100 procent organisch katoen en wordt er veel aandacht besteedt aan het verduurzamen van het verf- en behandelproces van de items. Mede in het kader van duurzaamheid kunnen consumenten hun broeken gratis laten repareren in de nieuwe vestiging in Amsterdam om zo de levensduur van de spijkerbroek te verlengen.

Beeld: Nudie Jeans

Nudie Jeans