• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Oger hoeft pand aan PC Hooftstraat niet uit

Oger hoeft pand aan PC Hooftstraat niet uit

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Goed nieuws voor Oger Lusink: hij mag met zijn winkel Oger Donna aan de PC Hooftstraat blijven. Dat oordeelde de rechter, nadat huisbaas Overvast een rechtszaak had aangespannen tegen Oger.

De rechtszaak werd aangespannen omdat Overvast graag van Oger af wilde. De vastgoedpartij wil namelijk het pand op 93 samentrekken met de panden op nummer 89 en 91. Er is veel vraag naar grote panden in de duurste winkelstraat van Nederland. Door de panden te verbouwen, te renoveren en opnieuw te verhuren zou er meer huur gevraagd kan worden.

Het huurcontract met Oger werd opgezegd, maar de rechter was het niet eens met de beslissing van de verhuurder. “We zijn volledig in ons gelijk gesteld,” vertelt Oger Lusink in het Financieele Dagblad. “Gelukkig bleek ons huurcontract bindend en hoeven we niet te vertrekken. We gaan door met onze winkel, business as usual!”

Overvast bezit drie panden, op nummer 89 en 91 zit een winkel van Ralph Lauren en Oger zit op nummer 93. Het contract van Oger werd nog getekend met de Merwede Groep, die voorheen de eigenaar was van de panden. In 2011 nam Overvast de panden over. Het contract dat Merwede met Oger sloot kan pas op 31 juli 2025 worden beëindigd. De rechter oordeelde dat het contract, ook voor Overvast, gewoon bindend is.

Neem een virtueel kijkje in de PC Hooftstraat of betreed de winkel van Oger Donna.


OGER
oger donnam pc hooftstraat