• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Onderzoek: Fysieke winkelstraat populairst voor aankopen voor de feestdagen

Onderzoek: Fysieke winkelstraat populairst voor aankopen voor de feestdagen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De feestdagen komen steeds dichterbij en de zoektocht naar items voor Sinterklaas, Kerst en zelfs Oud&Nieuw is al gestart. De opmars van online is in de retail niet te ontkennen maar uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 70 procent van de consument nog steeds in de fysieke winkelstraat aankopen doet voor de feestdagen.

In de ‘Holiday shopping trends survey 2018’ van Deloitte blijkt dat 74 procent van de ondervraagden hun aankopen voor halverwege december gedaan wil hebben. De opkomst van Black Friday helpt de vroege piek van aankopen. 53 procent van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan cadeau’s voor de feestdagen te kopen tijdens het Amerikaanse shopfenomeen. Deze groep besteedt gemiddeld 16 procent van hun feestdagen-budget tijdens Black Friday.

Tijdens de feestdagen wordt gemiddeld 321 euro besteedt door Nederlanders aldus het onderzoek. Dit is een stijging van 3,2 procent ten opzichte van het feestdagenbudget van 2017. Het budget ligt echter lager dan het Europese gemiddelde, dat op 456 euro ligt. Nederlanders spenderen het meeste aan eten en cadeaus, 70 procent van het budget gaat hier aan op. Zuiderburen België hebben een ruimer budget, 441 euro.

De winkelstraat is populair als het gaat om aankopen voor de feestdagen. 68 procent van het budget wordt hier gespendeerd. De deelnemers geven aan vooral de fysieke winkels in te duiken om inspiratie en ideeën op te doen, 53 procent doet dit. Het meeste geld wordt rondom Kerst uitgegeven, 151 euro. 64 procent van de ondervraagden geeft aan voor Kerst geld uit te geven aan mode. Oud & Nieuw volgt met 19 procent en voor Sinterklaas geeft 17 procent aan mode te kopen.

Beeld: Pexels
Black Friday
Deloitte
Feestdagen
holiday shopping trends survey 2018
Kerst
oud & nieuw
Sinterklaas