De aangekondigde webwinkel van Chloé is operationeel. Dat heeft het Franse modehuis bekendgemaakt. Via Chloe.com is de volledige najaarscollectie 2016 van het Franse modehuis verkrijgbaar, inclusief de ready-to-wear collectie, tassen, schoenen, accessoires, kindermode en parfums. De e-shop, mogelijk gemaakt door Yoox Net-a-Porter Group (YNAP), bedient meer dan 100 landen wereldwijd.

In maart maakte (YNAP) bekend dat een vijfjarige overeenkomst was gesloten met het Franse modemerk voor de ontwikkeling en het beheer van een online shop.

Chloé werd in 1952 opgericht door Gaby Aghion. Het merk stond onder leiding van de grondlegster, die in 2013 een lintje kreeg voor haar verdiensten en een jaar later overleed, vooral bekend om de vrouwelijke lengtes en doorschijnende silhouetten. Het merk ontpopte zich tot een van de boegbeelden van de Franse mode.

Hoewel Aghion haar aandelen in haar bedrijf in 1985 aan Dunhill Ltd. verkocht (later werd dit onderdeel van Compagnie Financiere Richemont), bleef zij zeer betrokken bij het merk dat zij groot had gemaakt. Zij was bij nagenoeg alle modeshows van Chloé aanwezig en sprak haar mening vrij uit over de collecties. Karl Lagerfeld werkte jarenlang voor Aghion en nam in 1966 enige tijd de creatieve leiding over.

Momenteel zwaait de Britse Clare Waight Keller de scepter bij het Franse modehuis.

Chloé heeft 147 fysieke winkels wereldwijd.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN