• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Only for Men-winkels worden ‘men only’

Only for Men-winkels worden ‘men only’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Update: Vrijdag 3 maart maakt Only for Men bekend dat de eerder aangekondigde actie een campagnestunt was. Hiermee heeft het bedrijf willen zeggen dat vrouwen juist van harte welkom zijn in de winkels. Volgens Only for Men heeft de 'stunt', die het bedrijf zelf onderscheidend en gedurfd noemt, tot veel ophef en aandacht geleid in de media.

Mede-eigenaar Arthur Feenstra: “Onze marketingafdeling bedacht samen met ons reclamebureau een gewaagde campagne om voorafgaand aan deze actie de man-vrouwverhoudingen superscherp te zetten.” Zo maakte boegbeeld Hans Kraay jr. op de radio en in een online video bekend dat Only for Men vanaf 6 maart ‘100% Men Only’ zou worden en dus geen vrouwen meer toe zou laten in de winkels.

Feenstra: "Uit eigen onderzoek is gebleken dat 61 procent van onze klanten het liefste hun partner meenemen om te winkelen." Vandaag start Only for Men een actie met After Eden waarbij vrouwen die meekomen met hun shoppende mannen een cadeaucheque van het lingeriemerk ontvangen Wie van de twee daar het meest gelukkig van wordt moet nog blijken.

Herenkledingwinkel Only for Men is vanaf 6 maart alleen nog maar toegankelijk voor mannen. Op deze manier geeft de keten gehoor aan de mening van de eigen klanten die het liefst alleen of met andere mannen winkelen. Dat blijkt uit eigen onderzoek.

“We doen het allereerst voor de mannen van Nederland,” zegt Arthur Feenstra, mede-eigenaar van de winkelketen. “Maar ook commercieel zien we kansen. Zonder hun vrouwen of vriendinnen winkelen mannen veel effectiever en we denken dat dit een positief effect heeft op conversie en omzet gaat hebben.” Het mannenmerk ziet het als hun plicht om het mannen-onder-elkaar-gevoel te faciliteren omdat dit voor de meeste mannen als waardevol wordt beschouwd.

“We gaan natuurlijk niet de vrouwen met grof geweld de winkels uit werken,” verzekert Lizzy van Brussel van Only for Men FashionUnited. “Het is in eerste instantie aan het winkelpersoneel om de klant te informeren. Niet iedereen zal meteen op de hoogte zijn en we proberen het op die manier te brengen.” Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat zo weinig mogelijk vrouwen met hun man of vriend mee komen.

De vrouwelijke medewerkers in de in totaal vijftien filialen hoeven zich geen zorgen te maken, zij blijven.

Only for Men heeft filialen in Doesburg, Druten, Ede, Geldermalsen, Lelystad, Helmond, Nieuwegein, Oosterhout, Veghel, Rosmalen, Reusel, Woerden, Veldhoven en Waalwijk.

Werken bij Only for Men? Klik hier voor alle openstaande vacatures!

Beeld: Only for Men Facebook

Only for Men