• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Open tijdens dodenherdenking: Rotterdamse winkels zijn voor

Open tijdens dodenherdenking: Rotterdamse winkels zijn voor

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het is op vrijdag 4 mei naast koopavond in Rotterdam, ook dodenherdenking. Winkeliers willen de winkels open houden, terwijl normaal gesproken op 4 mei de winkels sluiten om zeven uur ‘s avonds, zo meldt RTV Rijnmond. Het zorgt voor ophef in de gemeente.

Het is officieel toegestaan om winkels open te houden tijdens dodenherdenking, maar het is niet gebruikelijk. Ondernemers willen dan ook graag hun deuren geopend houden, aldus Urban Department Store (UDS) directeur Dominique Elsacker tegen verschillende media. Ook de gemeente had al toestemming gegeven voor de opening, maar nu er kritiek uit verschillende hoeken is gekomen, wordt er volgende week opnieuw overlegd.

Het is de bedoeling dat op 4 mei iets voor acht uur ‘s avonds consumenten worden geattendeerd op de dodenherdenking en dat er ook 2 minuten stilte in acht wordt genomen. “Het is niet zo dat we de dodenherdenking afschaffen. Het is zo dat we de winkels niet dicht doen,” aldus Elsacker. Ze geeft aan dat winkelcentrum Zuidplein en Alexandrium ook geopend zijn tijdens dodenherdenking. Ook het feit dat horeca al jaren geopend is tijdens dodenherdenking en daar niet moeilijk over wordt gedaan, vindt Elsacker vreemd, aldus RTV Rijnmond.

Op Twitter uiten onder andere Tanya Hoogwerf van LeefbaarRotterdam en organisatie CIDI (Centrum Identificatie en Documentatie Israel) zich negatief over het voornemen van de winkeliers. Toch kan het UDS op bijval rekenen van andere Twitteraars die op het feit wijzen dat horeca inderdaad ook al jaren open is en daar netjes twee minuten stilte wordt gehouden. Wel zijn veel mensen op Twitter het eens dat geopende winkels tijdens dodenherdenking opvallend is.

Beeld: Pexels

dodenherdenking
Rotterdam