• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Openingsdatum eerste Nederlandse winkel Anthropologie bekend

Openingsdatum eerste Nederlandse winkel Anthropologie bekend

Door Caitlyn Terra

21 okt 2019

Retail

De opening van de eerste Nederlandse Anthropologie-winkel staat voor de deur. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat de Amerikaanse keten, onderdeel van het moederbedrijf van Urban Outfitters, een winkel ging openen in Nederland en nu wordt vanuit het bedrijf meer informatie gedeeld.

Op vrijdag 15 november gaan de deuren van de winkel in Amsterdam open, zo is te lezen in het persbericht. “Amsterdam is een stad die symbool staat voor stijl, creativiteit en een vrije geest, allemaal elementen die ook terug te vinden zijn in het DNA van Anthropologie. Daarom zijn we zo trots op dat we kunnen onthullen dat de eerste Nederlandse winkel de deuren zal openen in de Leidsestraat, een van de meest prestigieuze winkelstraten van Amsterdam,” aldus het bericht.

Anthropologie verkoopt naast mode ook beauty en woon- en lifestyle accessoires. Het assortiment van de winkel in Amsterdam zal voor een deel ook bestaan uit lokale merken. Zo is het werk van Bodil Jane, Jose Mollura, Kindred Spirits, Moments of Lights en Vondels er ook te vinden.

Anthropologie opende in 2009 de eerste winkel in Londen, maar is binnen tien jaar uitgegroeid naar een portfolio van meer dan 200 winkels.

Beeld: Anthropologie

Anthropologie