Bever breidt het recycleprogramma uit naar alle 43 filialen nu de pilot in vier winkels succesvol is afgerond. De outdoorspecialist doet dit samen met Sympany, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf zamelt outdoor uitrusting, kleding, wandelschoenen, slaapzakken en tenten in. Sympany zorgt er vervolgens voor dat alle herbruikbare materialen bij het juiste bedrijf terecht komen. “Bever en zijn partners zetten samen in op maximale levensverlenging of recycling. Voor alle ingeleverde items wordt een passende oplossing gezocht. Doel hierbij is de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken en een tweede leven van de spullen te garanderen.” Zo gaan oude slaapzakken bijvoorbeeld naar Sheltersuit die water- en winddichte jassen voor daklozen en vluchtelingen maakt. Niet-herdraagbare denim en wol wordt door Blue Loop gerecycled tot nieuwe kleding.

De items kunnen in een dichte zak worden ingeleverd in de speciale container in de Bever-winkels. De consument krijgt een kortingscode voor vijf euro bij een besteding van minimaal 50 euro in de winkel. De korting moet tijdens het bezoek worden gebruikt, zo luidt het persbericht van Bever.

“Natuurlijk verkopen we duurzame en verantwoorde merken en bieden we onderhouds- en reparatieservice aan, maar we zijn ons ervan bewust dat met de verkoop van onze producten de wereld niet per se een schonere plek wordt. Dit bracht ons op het idee om outdoorspullen een tweede leven geven,” aldus Bever CEO Pieter Saman in het bericht. “Ik ben blij dat we met de hulp van onze partners NKBV, Sympany en Blue Loop onze bijdrage aan een duurzamere wereld kunnen vergroten zodat ook volgende generaties van buiten kunnen genieten.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN