Overheid zet met detailhandel in op extra toezicht naleving coronamaatregelen

Het toezicht in drukke winkelgebieden wordt aangescherpt. Dit doet de detailhandel op verzoek van minister Wiebes en staatssecretaris Keizer van Economische Zaken en Klimaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het toezicht is bedoeld om de naleving van de coronamaatregelen beter op orde te krijgen, zo meldt de Rijksoverheid in een persbericht.

In eerste instantie wordt er ingegrepen door winkeliers bij drukte, maar zij worden hier zo nodig bij ondersteund door BOA’s en politie. Ondanks dat de detailhandel sinds de uitbraak van het coronavirus hard werkt om de verspreiding van het virus tegen te gaan is het kabinet toch van mening dat er een extra stap nodig is. Met het oog op de drukke decembermaand kondigt de overheid nu deze extra verscherping aan in samenwerking met de detailhandel.

“In overleg met VNO-NCW, MKB-Nederland en de brancheorganisaties in de detailhandel is door de bewindslieden afgesproken dat de detailhandel en overheid er samen voor zorgen dat de maatregelen in de winkels beter worden nageleefd en de omgeving van de winkels veilig is,” aldus het persbericht. De detailhandel stelt een private toezichthouder aan om te zorgen dat bezoekers en medewerkers de maatregelen uit het protocol ‘veilig winkelen’ naleven. Wanneer de maatregelen niet worden nageleefd dan kan de toezichthouder een beroep doen op de lokale overheid om de naleving af te dwingen, zo meldt het persbericht.

Image: Artem Beliaikin / Unsplash

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN