• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Overname: Dit zijn de plannen van Victory & Dreams met Bonita

Overname: Dit zijn de plannen van Victory & Dreams met Bonita

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |CEO INTERVIEW

De handtekeningen zijn nog vers: afgelopen woensdag werd de overnameovereenkomst tussen de Tom Tailor Group SE en Victory & Dreams International Holding getekend. Het merk Bonita gaat over naar het Nederlandse bedrijf dat ook Miller & Monroe en Witteveen in handen heeft naast de rechten voor de merken van Men at Work. Victory & Dreams CEO, Lex Hes zegt ‘bijzonder gelukkig’ te zijn met de Bonita overname tijdens een gesprek met FashionUnited op het kantoor van Miller & Monroe in Breukelen, Nederland. “We denken dat we daar een groot succes van kunnen maken, om een groot aantal redenen.”

Hes omschrijft dat de gesprekken tussen Victory & Dreams International Holding en Tom Tailor al sinds vorig jaar november gaande zijn. Victory & Dreams kwam in het blikveld van het Duitse bedrijf door de omwenteling van het merk Witteveen en specifiek de veranderingen in de winkels van Witteveen, dat een concurrent is van Bonita. “Tom Tailor heeft gezien hoe wij Witteveen nieuw op de kaart hebben gezet. In de praktijk is het beter dan hoe het was bij Witteveen op dit moment, maar het is nog niet waar het moet zijn. Daarentegen verkoopt het Witteveen merk bij Miller & Monroe heel goed, zelfs vergelijkbaar met veel andere bekende merken. Dat is opvallend en dat zal met Bonita in de Miller & Monroe winkels in Duitsland ook zeker gaan gebeuren omdat het daar heel bekend is,” aldus Hes.

Nederlandse en Duitse Bonita-winkels worden deels omgebouwd naar Witteveen

Wat is het plan nu met Bonita? Victory & Dreams wil met Bonita dezelfde strategie toepassen als bij Witteveen. “Hier hebben we een mix van merken gemaakt in Miller & Monroe en zijn we voor het merk eigen productie gaan doen. Dit gaan we nu ook bij Bonita introduceren. Dat betekent: Bonita wordt niet alleen een Bonita-label in de Bonita-winkels, maar we gaan ook een shop-in-shop openen in Miller & Monroe-winkels.” De winkels die Bonita in Duitsland heeft, daar worden er 250 tot 300 van omgebouwd naar Witteveen, waardoor Witteveen de eerste stap naar het buitenland maakt. Tussen de dertig en veertig Nederlandse Bonita-winkels worden ook omgebouwd naar Witteveen.

Op termijn zal ook het geautomatiseerde logistieke centrum van Bonita in Hamminkeln in gebruik worden genomen voor de overige merken van Victory&Dreams International Holding.

Beeld: Bonita via Tom Tailor Group

Bonita
lex hes
Miller & Monroe
TOM TAILOR GROUP
Victory & Dreams International Holding
Vidrea
Witteveen