• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Pandbazen verlagen prijzen in hoop huurders vast te houden’

‘Pandbazen verlagen prijzen in hoop huurders vast te houden’

Door Caitlyn Terra

12 mrt. 2021

Verhuurders van winkelpanden in grote winkelstraten schroeven de huren flink terug, zo meldt BNR op basis van een rondvraag. De huurprijzen zijn in een paar maanden tijd met tientallen procenten gedaald.

Chris Lanting van vastgoedadviseur Colliers meldt tegen BNR dat de huren in de grote steden 20 tot 25 procent lager liggen dan een jaar eerder. In de middelgrote steden liggen de huren 10 tot 15 procent lager. Op plekken waar op dit moment de huren nog niet drastisch zijn gedaald, wordt op termijn ook nog een fikse verlaging verwacht.

Jordy Kleemans van vastgoedadviseur Savills geeft aan BNR aan dat de retailmarkt het al jaren zwaar heeft door de komst van e-commerce en dat corona nog een flinke schep er bovenop heeft gedaan. Ook hij verwacht dat de huren structureel naar beneden gaan door oplopende betalingsachterstanden en een goede onderhandelingspositie van winkeliers.

Bij de zuiderburen werd door vastgoedbedrijf CBRE al onderzoek gedaan naar de verwachting van winkeliers. Tachtig procent verwacht dat de komende twaalf maanden de huren van de winkelpanden verlaagd zullen worden.

RETAIL
vastgoed