• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Pretty Tall wordt zelfstandig en gaat onder House of Tall verder

Pretty Tall wordt zelfstandig en gaat onder House of Tall verder

Door Marjolein Stormezand

27 aug. 2018

Pretty Tall, de Nederlandse retailer voor lange vrouwen, heeft op Facebook aangekondigd vanaf 1 september weer zelfstandig te opereren en onder de naam House of Tall verder te gaan. In oktober vorig jaar werd bekend dat de Pretty Tall-winkels werden overgenomen door het Britse Long Tall Sally; een grote speler op het gebied van mode voor lange vrouwen. ‘Deze samenwerking is in goed overleg beëindigd’, blijkt uit het Facebookbericht.

Ondernemer Inez Scheper laat via het bericht weten dat het merkenpakket, de identiteit en de teams van de twee winkels in Apeldoorn en Hoofddorp onder de nieuwe naam ongewijzigd blijven.

Na de overname door Long Tall Sally bleven de winkels in Apeldoorn en Hoofddorp op dezelfde manier opereren. Wel werd de Nederlandse website gesloten en werd de consument doorverwezen naar de Nederlandse Long Tall Sally website. Aan Textilia laat Scheper weten in de toekomst een House of Tall webshop te openen maar dat ‘voorlopig de focus ligt bij het operationeel krijgen van de vrouwen- en mannenmodezaken onder de nieuwe naam’.

De reden waarom de samenwerking tussen Pretty Tall en Long Tall Sally is beëindigd, is niet bekend. Scheper vertelt aan Textilia ‘blij te zijn dat er een mogelijkheid is om de winkels zelfstandig voort te zetten’.