• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Primark naar Bergen op Zoom’-actie op Facebook krijgt duizenden likes

‘Primark naar Bergen op Zoom’-actie op Facebook krijgt duizenden likes

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De inwoners van Bergen op Zoom zien de komst van een Primark wel zitten. En om de betrokken instanties ook te overtuigen, is er een heuse Facebookactie op touw gezet, die inmiddels al meer dan 4.600 likes heeft.

Het initiatief komt van de 17-jarige Rilana Vaders, die in Bergen op Zoom woont. Primark heeft overigens al winkels in de Brabantse plaatsen Eindhoven en Tilburg, maar dat is veel te ver weg en dus moet Primark ook naar Bergen op Zoom komen, vindt de jongedame. "Ze moet nu naar Rotterdam voor de Primark", vertelt de moeder van Rilana aan Omroep Brabant. "Toen zei ze tegen me, de V&D is weg. Het zou nu mooi zijn als er een Primark in Bergen op Zoom komt." De facebookpagina ‘liep meteen storm’.

De lovende reacties op de petitie variëren van “Laat maar komen” tot “Dit zou een goede aanwinst zijn voor de regio”. Naast het pand van V&D dat nu leeg staat, opperen anderen dat de leegstaande Zaza-winkel ook geschikt zou zijn.

Naast de positieve en enthousiaste reacties zijn er ook wel critici. Zo vraagt een enkeling zich af ‘of Primark wel interesse heeft in een kleine winkelstad als Bergen op Zoom’. Ook hebben ‘de binnenstad en kleine middenstand het al lastig genoeg’. Dat laatste wordt meteen weerlegd door Vaders. “Als het drukker wordt in de stad, hebben vele andere winkels daar ook profijt van,” beargumenteert ze op de Facebookpagina.

Het initiatief op Facebook heeft ook voor een tegenreactie gezorgd; naast de pagina ‘Primark naar Bergen op Zoom’ heeft iemand ook de pagina ‘Geen Primark in Bergen op Zoom’ aangemaakt. Veel bijval heeft de tegenstander nog niet; op het moment van schrijven hadden slechts tien personende pagina geliked.

Zowel Primark als de gemeente heeft nog niet gereageerd op het voorstel.

Lees ook: Waarom de komst van Primark een heel gedoe is.

Primark