Het voormalig stadskantoor in Tilburg wordt de nieuwe locatie voor Primark. Dat heeft de Ierse keten vrijdag aan de gemeente en aan ontwikkelaar Warenhuis CV laten weten. De Ierse kledingketen hield de laatste maanden ook de optie open om in Breda een winkel te openen, maar kiest nu dus voor Tilburg.

De komst van de Primark maakt deel uit van een plan van wethouder Erik de Ridder, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de binnenstad. De Tilburgse plannen stuitten vorig jaar nog op veel kritiek van vastgoedeigenaren, die stelden dat ongeoorloofde staatssteun is verleend om de komst van Primark te faciliteren. De gemeente Tilburg is hiervoor afgelopen zomer echter vrijgesproken.

Primark zou ook serieuze belangstelling hebben voor het pand van V&D in Roosendaal. Dat stelt gemeenteraadslid John Hertogh in BN DeStem. De Ierse modeketen wil zich volgens Hertogh in Roosendaal vestigen vanwege het grote achterland. “De stad is zelf te klein voor Primark, wij hebben geen honderdduizend inwoners, maar Roosendaal is wel zeer aantrekkelijk voor bezoekende Belgen,” aldus Hertogh

Het eerstvolgende nieuwe filiaal van Primark in Nederland opent in mei in Groningen.


 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN