• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Primark verdwijnt in Alkmaar door commerciële redenen’

‘Primark verdwijnt in Alkmaar door commerciële redenen’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Primark verdwijnt uit de binnenstad van Alkmaar wegens commerciële redenen, meldt Primark aan NH Nieuws. Het filiaal op de Laat trekt per 1 juni 2021 de stekker eruit.

Update vrijdag 15:10: Een woordvoerder van Primark laat het volgende schriftelijk aan FashionUnited weten: “We kunnen bevestigen dat we in overleg zijn met onze Ondernemingsraad over een voorstel om later dit jaar onze winkel in Alkmaar te sluiten. Dit voorstel is gebaseerd op commerciële redenen en houdt geen verband met de impact van Covid-19.”

De geruchten dat de winkelketen in Alkmaar zou verdwijnen, gingen sinds vorig jaar augustus al rond. Om welke commerciële redenen het gaat, is niet duidelijk. Primark laat wel weten dat het niet om het grote omzetverlies door het coronavirus gaat.

De winkelketen doet nog niet aan online verkoop en moet de omzet dus halen uit de fysieke winkels. In februari berichtte Primark op hun company website dat zij 1,2 miljard euro hebben misgelopen door de lockdowns van afgelopen periode.

“We blijven betrokken bij Nederland en onze klanten. We hebben zwaar geïnvesteerd in ons productaanbod en in-store-ervaring in al onze winkels, inclusief onze vier winkels in Noord-Holland: Hoofddorp, Zaandam, Hilversum en onze flagshipstore, Damrak", meldt het hoofdkantoor schriftelijk.

FashionUnited heeft contact opgenomen met Primark, dit bericht wordt aangepast wanneer nodig.

Beeld: via Pexels

commercieel
Coronavirus
sluiting