Project Holland Outlet Mall stilgelegd

De ontwikkeling van de Holland Outlet Mall (HOM) in Zoetermeer is stilgelegd. Projectontwikkelaar Provast heeft zich teruggetrokken en de initiatiefnemers van het nieuwe outletcentrum gaan de plannen opnieuw bekijken. Volgens de projectontwikkelaar heerst veel onzekerheid bij bestaande winkelhuurders van het Woonhart, waar het HOM moet komen. Daarnaast zijn bij de ontwikkeling van HOM zoveel partijen en belangen betrokken dat de planning steeds verschuift. Het is onduidelijk of de ontwikkeling van het outletcentrum definitief van de hand is. Dat meldt Omroep West. HOM moet op de plaats komen van het huidige Woonhart, de meubelboulevard van Zoetermeer en zou in 2019 open gaan.

Ondernemersorganisatie INretail reageert verheugd. In een email schrijft woordvoerder Paul te Grotenhuis: "INretail vindt het goed dat het outlet besluit is uitgesteld, maar nog beter is helemaal afstellen. Zinloos om te investeren in plannen die geen gezonde toekomst hebben. Gemeente Zoetermeer moet focussen op projecten die haar winkelcentrum écht versterkt ipv verzwakt. Dat is een uitdaging, die vraagt om meer dan een lege hulsoplossing. De brancheorganisatie voor mode en woonwinkels roept de gemeente Zoetermeer op een streep te zetten door het outlet plan."

Tegen ontwikkeling van de HOM, een outletcentrum van zo'n 31.000 vierkante meter, was vanaf het begin veel verzet. Ondernemers uit de regio en de stad Zoetermeer zijn bang dat de komst van een outletcentrum nadelig is voor bestaande winkelcentra en de binnenstad. Omwonenden vrezen toenemende drukte en parkeerproblemen.

In Januari werd de bouw van de Holland Outlet Mall goedgekeurd door de gemeente Zoetermeer. De gemeente vindt nog steeds dat de meubelboulevard moet veranderen, omdat het 'huidige winkelconcept' niet meer voldoet. Maandagavond worden de ontwikkelingen rond de Holland Outlet Mall opnieuw besproken.

Bekijk de huidige en toekomstige outletcentra in Nederland op de kaart. Klik op een icoon voor meer informatie over de verschillende centra.

Beeld: Holland Outlet Mall website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN