• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Rechter: BAM moet bouwen, De Bijenkorf moet betalen

Rechter: BAM moet bouwen, De Bijenkorf moet betalen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Bouwbedrijf BAM Groep moet de verbouwing bij De Bijenkorf gaan afronden. Daarnaast moet het warenhuis de openstaande rekening van 700.000 euro betalen. BAM moet binnen vier weken de planning af hebben om de verbouwing af te ronden. Dat heeft de rechter bepaald.

De Bijenkorf en BAM Groep lagen met elkaar overhoop over de verbouwing van de begane grond van het pand in Amsterdam. Ze waren het niet eens over de verbouwing. Volgens het warenhuis leidde De Bijenkorf verlies door de trage verbouwing en wilde daarop een vergoeding van 1,5 miljoen euro zien. De Bijenkorf zegt schade te lijden door de maandenlange vertraging van de verbouwing. Het warenhuis zou een lijst met 600 opleverpunten waarop het bouwbedrijf is tekortgeschoten, hebben opgesteld. Zo moet de aannemer nog nieuwe buitendeuren plaatsen en heeft een onderaannemer zijn werkzaamheden gestaakt wegens gebrekkige communicatie vanuit BAM.

BAM wilde graag de verbouwing afronden, maar wachtte nog op aanwijzingen. Het warenhuis moest echter nog wel 700.000 euro betalen voor de reeds verrichte werkzaamheden. “Voorwaarde voor de hervatting van de werkzaamheden is dat Bam zekerheid krijgt voor de betalingen,” zei BAM-woordvoerder Arno Pronk eerder tegen de Financiële Telegraaf. “Wij vinden het niet chic dat De Bijenkorf een kort geding is gestart, nadat het warenhuis eerst zelf aan medewerkers van BAM de toegang heeft ontzegd.”

Beeld: De Bijenkorf

bam groep
De Bijenkorf