• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Rent The Runway verhuurt binnenkort ook kindercollecties van luxemerken

Rent The Runway verhuurt binnenkort ook kindercollecties van luxemerken

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Rent The Runway, een kledingbibliotheek voor luxemerken in Amerika, gaat zijn assortiment uitbreiden. Het modebedrijf kondigt op zijn website aan naast vrouwenkleding ook kinderkleding te gaan verhuren.

Rent The Runway Kids start volgens FashionNetwork zijn uitbreiding met de verhuur van kleding voor ‘speciale gelegenheden voor meisjes’ en ‘mommy and me’-stijlen afkomstig van grote luxemerken als Chloé, Fendi, Stella McCartney, Little Marc Jacobs en Marni. Rent The Runway start met de verhuur van kleding voor drie- tot twaalfjarigen.

De verhuur van de kindercollecties maakt deel uit van de huidige maandelijkse abonnementsdiensten van leden, schrijf FashionNetwork. Met het maandabonnement mogen klanten van ‘de kledingbibliotheek’ maximaal vier kledingstukken en een accessoire per keer huren. Klanten die daarnaast ook kinderartikelen willen huren, krijgen volgens de berichtgeving van FashionNetwork extra flexibiliteit waardoor er meer bestellingen per keer mogen worden geplaatst.

Rent The Runway kondigde begin dit jaar aan ontwerpers Jason Wu, Prabal Gurung en Derek Lam te hebben aangetrokken. Zij ontwerpen in opdracht van de verhuurdienst kledingcollecties bestaande uit tien tot vijftien kledingstukken.

Bij Rent The Runway kunnen consumenten een kledingstuk huren in plaats van kopen. Elke keer als zij een item retourneren vullen ze een korte vragenlijst in die laat zien hoe vaak ze het item hebben gedragen, hoe de pasvorm was en voor welke gelegenheid het item is gedragen. Het verhuurbedrijf heeft naast een groot online platform in Noord-Amerika ook vijf fysieke winkels in Chicago, New York, San Francisco, Topanga en Washington.

Rent The Runway
Rent The Runway Kids