• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Retailinnovatielab geopend in Den Haag

Retailinnovatielab geopend in Den Haag

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy heeft in Den Haag een winkel geopend. Het gaat om de Store of the Future, wat eigenlijk een innovatief laboratorium is.

Het retailinnovatielab kwam tot stand door een samenwerking tussen meer dan zestig retailers, merken, vastgoedpartijen, technologie bedrijven, financiële partijen en andere toeleveranciers van de retail. Hema, La Place, Perry, Rivièra Maison, FonQ, SNS, VanHaren, Brandkids, C&A, Chasin’ en Van Gils werken mee aan het project. Doel van de winkel is om te laten zien hoe winkelen door middel van technologie in de toekomst leuker en vooral makkelijker kan worden.

Frank Quix, directeur van Q&A: “Op een heel klein oppervlak van slechts 350 vierkante meter hebben we een ecosysteem opgebouwd met nu al meer dan zestig partijen en dit zal komend jaar nog verder uitbreiden. Niemand kan het alleen en we hebben elkaar nodig om de toekomst te ontdekken samen met de bezoekers.”

Aan de winkel van de toekomst ging een onderzoek vooraf onder ruim zeshonderd jongeren die allemaal in een opstel een schets hebben gegeven van hoe winkelen er in de toekomst uit gaat zien. Verrassend genoeg gaf 69 procent van deze ‘millenials’ aan dat zij de voorkeur geven in de toekomst te shoppen in een fysieke omgeving. Verder gaven zij aan dat de toekomstige winkel een plek moet zijn waar je producten kan uitproberen.

De winkel zal tot 1 augustus 2016 open zijn in het winkelcentrum New Babylon in Den Haag.

Den Haag
New Babylon
Q&A
Q&A Research & Consultancy
retailinnovatielabl
Store of the future
winkelvan de toekomst