RND: Vrees voor verlies 1 op de 5 winkels en 60.000 banen bij verlenging lockdown

Het zijn heftige cijfers: De Raad Nederlandse Detailhandel vreest bij een verlenging van de lockdown dat 1 op de 5 winkels de komende maanden het niet gaat redden. Dit zou een banenverlies van 60.000 banen betekenen, zo becijfert RND in een persbericht.

De berichten voor de retailbranche van afgelopen week zijn niet positief. Een heropening op 3 maart lijkt er niet te komen, maar dit weekend kwamen er berichten boven dat het kabinet zou kijken naar het heropenen op basis van winkelen op afspraak. De branche uitte zich de afgelopen tijd al duidelijk: alleen volledige heropening geeft een kans het omzetverlies tegen te gaan.

Volgens RND zijn op dit moment 56.000 winkels dicht en zitten daardoor 300.000 medewerkers thuis. Gesloten winkels lopen gezamenlijk 680 miljoen euro aan omzet per week mis, aldus de raad. Bij een verlenging van de sluiting van winkels vreest de organisatie dat 1 op de 5 winkels het niet redt de komende maanden met het verlies van tienduizenden banen. RND meldt dat vooral de middelgrote filiaalbedrijven hard geraakt worden doordat de steunmaatregelen ontoereikend zijn. Bij deze bedrijven zou ook het meeste werkgelegenheid zitten.

FashionUnited heeft navraag gedaan bij de raad over hoe de cijfers tot stand zijn gekomen, maar heeft tot op heden nog geen reactie ontvangen.

Image: Gustavo Fring / Pexels

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN