• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ruim 20.000 bedrijven moeten steun terugbetalen

Ruim 20.000 bedrijven moeten steun terugbetalen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ruim 20.000 bedrijven moeten de steun die ze hebben gekregen uit de NOW1-regeling terugbetalen, zo blijkt volgens RTL Nieuws uit een Kamerbrief van Minister Koolmees. Een betalingsregeling zouden ze nu zelf kunnen regelen, waardoor het terugbetalen makkelijker wordt.

In totaal ontvingen bijna 140.000 bedrijven steun uit de NOW1-regeling. Bedrijven konden hier beroep op doen, vanwege de coronacrisis en de lage omzetten. De NOW is bedoeld om werkgelegenheid te behouden en ondernemers te helpen met het dragen van de loonkosten.

Zo’n 41.919 werkgevers hebben een definitieve berekening aangevraagd voor een NOW1. De werkgevers hebben nu zicht op het geleden omzetverlies in maart, april en mei 2020. Van deze bedrijven moeten er 20.659 samen een bedrag van 291 miljoen euro terugbetalen. Er staat hier tegenover dat zo’n 12.000 bedrijven extra steun kregen, deze informatie komt voort uit een Kamerbrief van Minister Koolmees, vertelt Geralt Lammers, woordvoerder bij het UWV, telefonisch.

Het UWV heeft inmiddels van 6144 werkgevers al een betaling ontvangen. Hiervan is er met 3839 bedrijven een betalingsregeling getrokken, welke sinds maandag digitaal is aan te vragen.

Er moeten nog zo’n 100.000 bedrijven een definitieve berekening ontvangen, deze termijn is verlengd tot eind oktober. Sinds vorige week is het mogelijk om een definitieve berekening voor de NOW2-regeling aan te vragen. Hier krijgen bedrijven de tijd voor tot 5 januari 2022.

Coronavirus
NOW
NOW-regeling