• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Saks OFF 5TH, Hudson's Bay en Topshop geopend in voormalig V&D pand Rotterdam

Saks OFF 5TH, Hudson's Bay en Topshop geopend in voormalig V&D pand Rotterdam

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het pand op Hoogstraat 185, op de kop van de Koopgoot, heeft vandaag om 10 uur zijn deuren heropend. Het gebouw, dat na het faillissement van de V&D lange tijd leeg stond, is voor de komst van de warenhuis Hudson’s Bay, ‘off-price’ formule Saks OFF 5TH en Britse retailer Topshop een flinke make-over ondergaan. Aan de buitenkant - nu volledig wit - en de binnenkant. Alleen roltrappen zijn gebleven.

Warenhuis Hudson’s Bay

Via de hoofdingang stap je direct het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay binnen. Hudson’s Bay Rotterdam beslaat vier etages. Op de begane grond zijn cosmetica, sieraden en accessoires te vinden. Op verdieping één damesmode, een denim atelier en een haarsalon. Verdieping twee staat in het teken van herenmode en heeft een barbershop. Op de derde verdieping vinden bezoekers kindermode, de woonafdeling en restaurant La Place. Laatstgenoemde is een vertrouwd gezicht, het restaurant zat er ook ten tijde van V&D.

V.l.n.r. Store Manager Hudson's Bay Rotterdam Ronald van Engeland, Store Manager La Place Rotterdam Marielle Weggeman, Store Manager Saks OFF 5TH Rotterdam Ronald Heijer, Director Saks OFF 5TH The Netherlands, Hanneke van Meeteren.

Saks OFF 5TH

Bij de hoofdingang bevinden zich direct roltrappen naar Saks OFF 5TH, de eerste Nederlandse winkel van de New Yorkse keten die premium labels tegen gereduceerde prijzen aanbiedt. De winkel bevindt zich op verdieping min een en de winkelvloer beslaat 2600 vierkante meter.

Saks OFF 5TH biedt dames- heren en kindermode, sportkleding, schoenen, tassen, zonnebrillen en sieraden van zevenhonderd merken in verschillende prijscategorieën. De merkenmix verschilt per afdeling. Volgens Hanneke van Meeteren, directeur Saks OFF 5TH Nederland, geeft de zonnebrillenafdeling bezoekers een goed beeld hoeveel verschillende merken de winkel voert.

Onder de noemer ‘You save’ wordt gecommuniceerd hoeveel de klant bespaart op de originele prijzen. “Het draait bij ons om wat je bespaart,” vertelt Van Meeteren tijdens de pre-opening. Over de collectie zegt ze: “Het zijn vaak enkele stuks of hele kleine series. De collectie wisselt heel regelmatig. De winkel van morgen is nooit hetzelfde als vandaag.”

Meer zien? Bekijk de video: binnenkijken bij Saks OFF 5TH Rotterdam.

Topshop/Topman

De gecombineerde Topshop en Topman winkel is 9000 vierkante meter groot en maakt deel uit van Hudson's Bay. De damescollectie van Topshop is te vinden op de begane grond en eerste verdieping, de herencollectie op de tweede verdieping.

Homepage foto & openingsfoto: Hudson's Bay Company.

Foto’s Saks OFF 5TH: Inge Beekmans voor FashionUnited

Foto’s Hoogstraat 185, toen en nu: FashionUnited

Hoogstraat 185
Hudson's Bay
Saks OFF 5TH
Topman
TOPSHOP
V&D-pand Rotterdam