• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Exclusief: binnenkijken bij Saks OFF 5TH Rotterdam

Exclusief: binnenkijken bij Saks OFF 5TH Rotterdam

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |VIDEO

Saks OFF 5TH, een dochtermaatschappij van Hudson's Bay Company (HBC) Europe, dat premium labels tegen gereduceerde prijzen aanbiedt, opent 7 september om 10 uur de deuren van de eerste Nederlandse winkel in Rotterdam. FashionUnited nam een dag voor de opening alvast een kijkje in de winkel en sprak met Hanneke van Meeteren, directeur Saks OFF 5TH Nederland.

Speel de video af om binnen te kijken bij Saks OFF 5TH. Zet uw geluid aan.

De Saks OFF 5TH winkel bevindt zich op Hoogstraat 185, bovenaan de Koopgoot, waar voorheen V&D was gevestigd. In hetzelfde pand openen vandaag warenhuis Hudson’s Bay, en Topshop en Topman. Saks OFF 5TH bevindt zich op verdieping min een.

Eerste Nederlandse Saks OFF 5TH winkel in Rotterdam

Saks OFF 5TH biedt ‘off-price’ dames- heren en kindermode, schoenen, accessoires, sportkleding en woonspullen aan. Het assortiment wisselt heel regelmatig. "We werken samen met veel bekende merken en fabrikanten. Saks OFF 5TH biedt hen een aantrekkelijke mogelijkheid om de levensduur van hun product te verlengen. Veel merken waarderen deze optie", stelt Berna Bartosch, Chief Merchandising Officer van Saks OFF 5TH, samen met Wayne Drummond verantwoordelijk voor de marktlancering en verdere groei van Saks OFF 5TH in Europa.

In juni werd de eerste Europese Saks OFF 5TH winkel geopend in Düsseldorf. Recentelijk volgden ook vestigingen in andere Duitse steden Frankfurt, Stuttgart, Wiesbaden, Heidelberg. De Nederlandse vestiging is de zesde Europese vestiging. Het bedrijf heeft plannen om nog meer winkels in Nederland te openen. Een tweede Nederlandse Saks OFF 5TH komt in november in de gerenoveerde Kalverpassage (de voormalige Kalvertoren) aan de Kalverstraat in Amsterdam.

Het doel is om door het jaar heen ongeveer 750 premium labels in Europa aan te bieden.

De uitrol van Saks Off 5th loopt gelijk met de komst van zusterbedrijf Hudson’s Bay naar Europa. Hudson’s Bay maakte twee dagen geleden, op dinsdag 5 september, zijn debuut in de Nederlandse winkelstraten ; de deuren van eerste Nederlandse warenhuis aan het Rokin in Amsterdam zijn geopend. 7 september gaan de Hudson’s Bay warenhuizen in Rotterdam en Den Haag open. De winkels in Leiden, Breda, Maastricht, Almere, Zwolle, Tilburg en Den Bosch volgen later deze maand. Die openen tussen 12 en 21 september.

Over Saks OFF 5TH

Het managementteam van Saks OFF 5TH opereert vanuit het kantoor van Hudson's Bay Company Europe in Keulen. Saks OFF 5TH verwacht in Nederland dit jaar circa 150 banen te creëren. Het eerste Nederlandse contract werd begin dit jaar getekend door Hanneke van Meeteren, CEO Nederland. In maart startte recruiter Madelène Zaalberg. In mei startte de start up manager, in juli de managers en de teamleads, de rest van team in augustus. “Het team bestaat op dit moment uit circa 50 mensen,” vertelt Hanneke van Meeteren tijdens de pre-opening. “We hebben de afgelopen maanden heel hard gewerkt om mensen te vinden die passen bij dit concept,” vertelt de CEO trots. “Na Rotterdam gaan we verder met Amsterdam.”

Bekijk hier de vacatures van Saks OFF 5TH

Foto’s en video: Inge Beekmans voor FashionUnited

Hudson's Bay
Hudson's Bay Company
Saks OFF 5TH