Scapino en Aktiesport ruziën over shop-in-shops

Scapino en Aktiesport staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de afwikkeling van de shop-in-shops van Aktiesport. Beide partijen hebben een brief aan het personeel gestuurd, maar daarmee krijgen de medewerkers nogal tegenstrijdige informatie. Dat meldt de Telegraaf.

Het Scapino-personeel moet er voor zorgen dat de medewerkers van het failliete Aktiesport de spullen niet inpakken en verzenden. Tegelijkertijd kregen de medewerkers van Aktiesport een brief met zeventien richtlijnen, die uitgevoerd moeten worden. “Mocht je aangesproken worden door de filiaalmanager, dan ga je nog steeds door met het uitvoeren van deze richtlijnen,” staat er in de brief.

Scapino stelt via de curator van Aktiesport dat de goederen van de shop-in-shops niet zomaar mogen worden ingepakt en verzonden worden. Het personeel van Aktiesport mag enkel en alleen goederen verkopen. “Constateer je dat ondanks de afspraken die wij hebben gemaakt met de curatoren van Aktiesport de medewerkers toch gaan inpakken, spreek hen hier dan op aan dat dit niet is toegestaan.”

Volgens CNV-bestuurder Wessel van Breynesse zitten de honderden medewerkers ‘tussen de vuren in’. Het zou zowel de leiding van Scapino als Aktiesport sieren om hun mensen op de eerste plek te zetten, benadrukt hij. Scapino laat weten de situatie te betreuren en probeert met de curator tot een oplossing te komen.

Begin dit jaar werd Scapino overgenomen door Ziengs Schoenen. Hij wil de samenwerking met Aktiesport, die 128 shop-in-shops bij de keten heeft, beëindigen.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN